پیام دکتر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل از برگزاری دومین همایش ملی و چهارمین همایش دانشگاهی پژوهش در توسعه مدیریت ومنابع نظام سلامت

بنام آنکه جان را فکرت آموخت

امروزه همه سازمان­­ های نظام مراقبت سلامت برای افزایش بهره ­­وری منابع انسانی، بهبود کیفیت خدمات، کاهش قیمت تمام شده و افزایش رضایت­­مندی ارائه ­دهندگان و گیرندگان خدمات نیازمند به انجام تحقیقات در عرصه ­­های مختلف مدیریتی و سازمانی هستند. جمله ­­ای که تقریبا در تمامی کشورها به طور مستمر بر سر زبان می­ آید که «در حوزه سلامت منابع محدود و نیازها نامحدود هستند»، در کشور ما خصوصا در دانشگاه­­ های علوم پزشکی هم مصداق عملی خواهد داشت. حال نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این است که چگونه این منابع محدود را در رفع نیازهای نامحدود مردم بکار گیریم تا حداقل به نیازهای واقعی یا به نیازهای با اولویت بالا پاسخ مناسب و منطقی داده شود؟ طبیعی است که پاسخ به این سئوال مهم نیاز به انجام تحقیقات مستمر علمی و جستجوی شواهد معتبر دارد و همه اعضای محترم هیات علمی، کلیه مدیران و کارشناسان محترم حوزه­ های اجرایی و دانشجویان محترم رشته ­های مدیریتی می­­ توانند در یافتن پاسخ­­ های آن و ارائه راهکارهای کاربردی مشارکت مسئولانه و فعال داشته باشند. خوشبختانه دانشگاه­­ های علوم پزشکی با همت اعضای محترم هیات علمی و همکاری مدیران و کارشناسان علاقمند، در زمینه انجام تحقیقات و تولید و توزیع علوم پزشکی و بهداشتی در جایگاه مناسبی قرار گرفته و با انتشار مجلات علمی، مطالب مفیدی را در اختیار حرف پزشکی، محقیقن، سیاست­گذاران، مدیران و کارشناسان داخل و خارج کشور قرار می­ دهند که انشاءا... همه این مطالب در بهبود سلامتی آحاد جامعه موثر واقع خواهد شد. اما شواهد موجود از جمله: حیطه ­­های تحقیقات انجام شده و مقالات منتشر شده، تنوع مجلات علمی، همایش ­های برگزار شده و راه ­­اندازی مراکز تحقیقاتی نشان می­ دهد بعضی از دانشگاه ­های علوم پزشکی از جمله دانشگاه­ علوم پزشکی بابل به موازات رشد و توسعه­ یافتگی در رسته آموزشی و بهداشتی درمانی، فرصت لازم را در توسعه پژوهش ­های علمی و کاربردی مورد نیاز حوزه ­­های مدیریتی نظام سلامت پیدا نکردند. این دانشگاه به منظور ارتقای دانش و مهارت مدیریتی مدیران و کارشناسان حوزه­ های اجرایی از سال ۱۳۹۳ تا به­ حال سه همایش سالانه دانشگاهی و یک همایش منطقه ­ای با مشارکت دانشگاه­ های علوم پزشکی مازندران، گیلان، گلستان، سمنان و شاهرود تحت عنوان پژوهش در حوزه ­های اداری مالی نظام سلامت برگزار نموده که خوشبختانه مورد استقبال گرم مدیران و کارشناسان قرار گرفته و دستاوردهای قابل ارایه ­ای را هم بجا گذاشته است. دانشگاه  علوم پزشکی بابل با توجه به تجارب حاصله و موافقت معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهارمین  همایش دانشگاهی و دومین همایش کشوری «پژوهش در توسعه مدیریت و منابع نظام سلامت» را با مشارکت معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع وزارت متبوعه و مساعدت دانشگاه ­های علوم پزشکی و سایر مراکز علمی و اجرایی در تاریخ ۸ و  ۹ آذرماه سال جاری برگزار می ­نماید تا ضمن استفاده بهینه از ظرفیت­ های داخل دانشگاهی، زمینه مناسبی برای انتقال تجارب و دستاوردهای پژوهشی بین دانشگاهی در سراسر کشور فراهم گردد. امید است اعضای محترم هیات علمی، مدیران و کارشناسان محترم حوزه­ های اجرایی و دانشجویان محترم نظام سلامت با ارسال مقالات کاربردی و حضور علمی خود در این همایش، گام موثری را در جهت بهبود عملکرد و توسعه سازمانی سازمان­ های نظام مراقبت سلامت بردارند.

دکتر سیدمظفر ربیعی( رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و رئیس همایش)