انجام دو عمل مهم آنوریسم آئورت شکمی(اندووسکولار) به روش بسته بدون بیهوشی

روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل از انجام عمل ترمیم آنوریسم آئورت شکمی به روش بسته EVAR بر روی دو بیمار در بیمارستان آیت الله روحانی بابل خبر داد.

دکتر پویا طیبی عضو هیات علمی و جراح عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: عمل پیچیده ترمیم آنوریسم آئورت شکمی به روش بسته بر روی دو بیمار با آنوریسم (گشاد شدگی) آئورت شکمی همراه با درد که تهدید پارگی و مرگ ناگهانی داشت، با موفقیت در بیمارستان آیت الله روحانی (ره) بابل انجام شد.
جراح عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: عمل ترمیم آنوریسم آئورت شکمی به روش بسته  Endovascular aneurysm)  (repair، جراحی نوینی است که به عنوان جایگزین عمل جراحی باز آئورت و با ایجاد دو برش کوچک در کشاله ران و با دستگاه آنژیوگرافی انجام می شود.
وی گفت: آنوریسم شریانی در آئورت به دلیل گشاد شدن قطر شریان بیشتر از یک و نیم برابر قطر طبیعی است که با خطر پاره شدن و مرگ ناگهانی و عوارض عروق محیطی همراه است.

این جراح گفت: عمل جراحی آنوریسم آئورت شکمی در چند سال اخیر در ایران با کمک روش های اندووسکولار با استفاده از دستگاه ˈآنژیوگرافیˈو کارگذاری ˈاستنت گرافت آماده شدهˈبرای جایگزینی آئورت در اتاق عمل هیبرید انجام می شود.
وی افزود: اکثر آنوریسم های آئورت شکمی که کوچک هستند و روند رشد آنها آهسته است دچار پارگی نمی‌شوند، اما آنهایی که بزرگ بوده و بسرعت رشد می‌کنند، دچار پارگی می‌شوند و بسته به میزان رشد آنوریسم آئورتیک، درمان آن ممکن است از حالت عادی تا عمل جراحی اورژانسی آن متفاوت باشد. 
همچنین دکتر وفایی جراح قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن ابراز خرسندی از انجام نخستین عمل EVAR در بابل با اشاره به اینکه شایع‌ترین علت آنوریسم های آئورت شکمی ، افزایش فشارخون است که موجب تضعیف سرخرگ می شود، گفت: آنوریسم آئورت شکمی به ناحیه ای ضعیف و برآمده در قسمت تحتانی آئورت (اصلی ترین سرخرگی که به بدن خون رسانی می کند) اطلاق می‌شود.

وی بیان داشت: آنوریسم آئورت شکمی اغلب به آهستگی رشد می کند و معمولاً نشانه ای ندارد که این امر تشخیص آن را دشوار می سازد و برخی از آنوریسم ها هیچگاه دچار پارگی نمی شوند. بسیاری از آنها در ابعاد کوچک رشد کرده و کوچک باقی می مانند و این در حالیست که بسیاری از آنها نیز به مرور زمان رشد می کنند.
جراح قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: احساس ضربان در نزدیکی ناف، وجود یک توده ضربان‌دار در شکم، احساس التهاب یا درد در شکم یا سینه، کمر درد از علائم بزرگ شدن آنوریسم آئورتی می باشد.

 

اشتراک گذاری: