از مصرف خودسرانه داروهای فشار خون پرهیز کنید

فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل از عوارض جبران ناپذیری در صورت مصرف خودسرانه داروهای فشار خون خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر هدایتی در برنامه زنده خانواده و زندگی شبکه مازندران گفت: غربالگری و فشار خون در طرح ملی پویش ملی سلامت از 20 آبان آغاز و تا 15 دی ماه ادامه خواهد داشت.
دکتر محمد تقی هدایتی فوق تخصص قلب و عروق گفت: فشار خون یک بیماری خاموش و شایع ای می باشد که اکثر افراد از ابتلا به فشار خون مطلع نیستند.
مدیر گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: اگر به بیماری فشار خون اهمیت داده نشود منجر به بیماری های متعددی در زمینه های قلبی، مغزی و عروقی می شود.

وی تصریح کرد: در طرح امسال پویش طرح ملی دیابت و فشار در سطح کشور خیلی گسترده تر و وسیع تر اجرا شده که بسیار موثر در پیشگیری و کنترل افراد مبتلا خواهد شد.

فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطر نشان کرد: ورزش های هوازی (نیم ساعت الی سه ربع سه بار در هفته) ، رژیم غذایی مناسب، نان سبوس دار، کاهش مصرف نمک (در افراد زیر 50 سال 5 گرم و بالای 50 سال و کودکان 3 گرم)، مصرف روغن های گیاهی، کنجد، زیتون و آفتابگردان و مصرف نمک پتاسیوم از راهکارهای پیشگیری و درمان فشار خون می باشد.

وی در همین راستا ادامه داد و گفت: چاقی، بی تحرکی، عدم ورزش، مصرف فسفود مانند سوسیس و کالباس، مصرف روغن اسیدی و مصرف زیاد نمک عوامل ایجاد فشار خون در افراد می‌باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطر نشان کرد: درمان دارویی و اصلاح سبک زندگی در کنترل فشار خون تاثیر بسزایی داشته باشد و چگونگی مصرف داروها در افرادی که دچار بیماری دیابت، پروستات و... هستند متفاوت بوده و خودسرانه نباید داروی فشار خون را مصرف نمایند چون منجر به عوارض جبران ناپذیری خواهد شد.