بعد از انقلاب جمهوری اسلامی برای بانوان چه کارهایی انجام شده است؟

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل، یکی از موضوعات مطروحه در کتاب صعود چهل‌ساله نوشته سیدمحمدحسین راجی  بر اساس آمارهای بین‌المللی، موضوع اقدامات انجام شده در حوزه بانوان پس از پیروزی انقلاب اسلامی می باشد که به خلاصه ای از آن در متن زیر اشاره شده است.

از خدمات کتاب صعود چهل ساله می‌توان به پرداختن به کارهای انجام گرفته بعد از انقلاب، معرفی دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، استفاده از آمارهای کاملا دقیق و علمی، استفاده از آمارهای بین‌المللی (سازمان بهداشت جهانی، انجمن جهانی اقتصاد، سازمان ملل، بانک جهانی، دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد، رادیو ملی آمریکا، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دولت آمریکا، دپارتمان قضایی دولت آمریکا و..) برای نشان داد. منابع با QR_code قابل دسترسی می باشد.

کتاب صعود چهل‌ساله را می توانید از اینجا دانلود نمایید.

دستاوردهای چهل‌ساله‌ی انقلاب اسلامی در حوزه بانوان بر اساس آمارهای بین‌المللی

در بحث آموزش:

به گزارش WEF یعنی انجمن جهانی اقتصاد، ما در برابری حق تحصیل دختر و پسر و عدالت آموزشی در دنیا رتبه‌ی ۱ را داریم.
 به گزارش سازمان ملل قبل از انقلاب ایران جزء بی‌سوادترین کشورها در حوزه‌ی بانوان بود اما الان جزء باسوادترین کشورها در حوزه‌ی بانوان هستیم: میزان بی‌سوادی زنان ایران، از ۵۰ تا ۶۰ درصد در سال ۱۳۵۴ به کمتر از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۹ کاهش یافته‌است.

♦️ افزایش نسبت دختران به پسران در تحصیلات دانشگاهی:
نسبت دختران در کل دانشجویان، از حدود ۲۵ درصد در دهۀ ۵۰، گاه به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

♦️ افزایش استادان زن در دانشگاه‌ها:
نسبت زنان در استادان و هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور، از حدود ۱۴ درصد در دهۀ ۵۰، به حدود ۳۰ درصد در دهۀ ۹۰ رسیده‌است.

در بحث ورزش بانوان:

♦️ تعداد رشته‌های ورزشی بانوان از ۷ رشته در سال ۱۳۵۷، به ۳۸ رشته  طی ۲۰ سال اول انقلاب.

♦️ تعداد مربیان ورزشیِ خانم نیز رشدی نجومی داشته و از ۹ مربی به ۳۵.۰۰۰ مربی افزایش یافته است.

♦️  تعداد داوران زن نیز از ۷ نفر به ۱۶/۰۰۰ نفر رسیده ‌است، که نشان از افزایش ۲هزاربرابری داورِ زن است.

♦️  همچنین تعداد ورزشگاه‌های اختصاصی بانوان پس از انقلاب اسلامی، ۳۰ برابر شده‌است.

♦️ فدراسیون‌های فعال ورزشی در حوزۀ بانوان از ۱ مورد به ۴۹ فدراسیون افزایش یافته است.

♦️ مدال‌های کسب‌شده در رویدادهای بین‌المللی توسط بانوان از ۲ مورد در ابتدای انقلاب به بیش از ۸۰۰ مورد رسیده است.

در بحث بهداشت و سلامت:

♦️ در شاخصه‌ی امید به زندگی زنان،‌به گزارش WHO (سازمان بهداشت جهانی) ما پایین‌تر از تمام کشورهای منطقه به جز افغانستان بودیم، پایین‌تر از تمام کشورهای آمریکای جنوبی بودیم، پایین‌تر از تمام کشورهایی که از شوروی جدا شدند بودیم، درحالی که الان بالاتر از بسیاری از کشورهای جهان هستیم و از ۵۷ سال به بیش از ۷۷ سال رسیده ایم.

♦️ در تعداد پزشک بانوان، پس از انقلاب، تعداد پزشک‌های فوق تخصص مرد ۳ برابر شده اما خانم‌ها ۱۲ برابر شده است.

♦️ افزایش نسبت پزشکان متخصص زن از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد طی فقط بیست سال.

♦️ افزایش نسبت پزشکان فوق‌تخصص زن از ۹درصد به ۳۰ درصد طی فقط بیست سال.

♦️ افزایش نسبت پزشکان متخصص زن در حوزۀ زنان و زایمان، از ۱۶ درصد به ۹۸ درصد طی فقط بیست سال.
و...

جمهوری اسلامی در حوزه‌ی بانوان فوق‌العاده کار کرده در حدی که نیویورک تایمز چند سال پیش یک گزارشی را منتشر کرد که انقلاب ۱۹۷۹ میلادی یعنی سال ۵۷ نقطه‌ی عطفی برای زنان ایرانی در همه‌ی حوزه‌ها بوده است.