غربالگری رایگان دهان و دندان

دکتر موعودی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی بابل اظهار کرد: این طرح در سال گذشته بر روی بیش از ۴۰۰۰ هزار نفر صورت پذیرفت. احسان موعودی متخصص رادیولوژی دهان، فک و صورت افزود: طرح غربالگری سرطان دهان در راستای تشخیص زودرس این بیماری در این دانشکده انجام خواهد شد و با افزایش تعداد پایگاه در سطح شهرستان بابل ، امیرکلا، بابلسر به کار خود طبق سنوات گذشته ادامه خواهد داد.

دکتر احسان موعودی متخصص رادیولوژی دهان، فک و صورت

وی افزود: در حال حاضر تستهای غربالگری برای سرطانهای شایع در کشور توسط پزشکان انجام می شود و به علت هزینه های بالای این برنامه و امکانات زیادی که نیاز دارد مراکز بهداشتی نمی توانند آن را انجام دهند. موعودی با بیان اینکه تشخیص دیررس سرطان به علت تاخیر در مراجعه بیماران به پزشک است افزود: آگاهی از علائم بیماری در تشخیص زودرس موثر است. وی تصریح کرد: در صورت شناخت عوامل خطر ساز و پرهیز از آنان احتمال بروز بسیاری از سرطانها را می توان کاهش داد، بهبود شیوه زندگی و تغذیه مناسب نیز بسیار تاثیر گذار است. وی در توضیح بیشتر بیان کرد: آموزش دندانپزشکان برای مواجهه با بیماران خاص از سرگردانی این بیماران در مطب های دندانپزشکی جلوگیری می کند. وی تاکید کرد: فعالیت پزشکان دهان ودندان ودندانپزشکان همپوشانی دارند و گروه دهان ودندان در دانشکده دندانپزشکی به ضایعات دهانی وسرطانها وبیماریهایی با تظاهر دندانی می پردازد. موعودی یادآور شد: در بیماریهای دهان با تظاهرات دندانی ممکن است دندانپزشک عمومی نتواند مشکل بیمار راحل کند و در این صورت این بیماران به پزشکان دهان ودندان ارجاع داده می شوند. وی افزود: با تعامل بین متخصصین مختلف پزشکی و دندانپزشکی در جهت تشخیص و درمان سریعتر بیماران پر مخاطره اقدام موثر خواهد شد.