پیشرفت دانش پزشکی بر پژوهش مبتنی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ، دکتر ید الله زاهد پاشا معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی در مراسم کنگره علمی اخلاق و رفتار حرفه ای با اشاره به اینکه، در طبابت باید از پزشکی مبتنی بر شواهد استفاده شود. این شواهد از راه پژوهش ها به دست می آیند بنابراین پیشرفت دانش پزشکی بر پژوهش مبتنی است و باید بخش بزرگی از پژوهش ها برای رسیدن به نتایج معتبر در نهایت باید بر روی انسان به انجام برسد. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اذعان داشت ،هدف اصلی هر پژوهش باید ارتقاء سلامت انسانها توأم با رعایت کرامت و حقوق ایشان باشد ودر پژوهش بر آزمودنی انسانی، سلامت در طول و بعد از اجرای پژ وهش ، بر تمامی مصالح دیگر اولویت دارد و هر پژوهشی که بر روی آزمودنی انسانی انجام می گیرد باید توسط افرادی طراحی و اجرا شود که تخصص ومهارت بالینی لازم و مرتبط را داشته باشد. وی افزود، پژوهش بر انسان فقط در صورتی توجیه پذیر است که منافع بالقوه آن برای هر فرد آزمودنی بیش تر از خطر های آن باشد ودر پژوهش های دارای ماهیت غیر درمانی سطح آسیبی که آزمودنی در معرض آن قرار می گیرد نباید بیشتر از آنچه باشد که مردم عادی در زندگی روز مره خود با آن مواجه میشوند و حصول اطمینان از این امر بر عهده طراحان ، مجریان وهمکاران پژوهش و تمامی شورا های بررسی یا پایش کننده پژوهش از جمله کمیته اخلاق در پژوهش است.